Eu kontroll
Eu kontroll

Vi utfører eu-kontroll på personbil, varebil, lastebil og buss. Vi har kort ventetid og vi gjør det vi kan for å hjelpe deg fortest mulig.


 Du kan også kontakte oss på tlf 22644118 eller send oss en mail  Eu kontroll priser

.- 

- Personbil

- Varebil under 3500 kg 

- Varebil over 3500 kg 

- Bobil under 3500 kg 

- Bobil over 3500 kg 

- Lastebil opp til 7490 kg 

- Lastebil over 7490 kg 

- Henger / leddbuss ( tillegg ) 

- Buss 


Eu kontroll frist

Det gamle systemet gikk ut på at du skulle inn til kontroll basert på skiltnummeret. Det nye systemet går ut på når bilen først ble registrert. Altså er første eu-kontroll 4 år etter at bilen ble reistrert, deretter hvert 2. år hvert år for lastebiler. . Du kan sjekke når bilen din har frist for eu kontroll enten ved å sjekke vognkortet ditt for når bilen først ble registeret og deretter regne deg frem til fristen. Eller ved å taste inn registreringsnummeret på bilen din på veivesenets sider.

 

Drop-in for eu kontroll

Vi har til tider drop-inn på eu kontroll. Ring oss på 22644118 i dag for å sjekke om vi kan ta kjøretøyet ditt inn til eu kontroll på dagen.

 


Etterkontroll

Har du allerede tatt en eu kontroll på kjøretøyet ditt? Vi kan hjelpe deg med å utbedre feilene og utføre etterkontroll. (Kontakt oss for å bestille time til etterkontroll)

 


Eu kontroll regler

Reglene for eu kontroll er ganske enkle. Når bilen er ny tar det 4 år til du må inn til første kontroll. Deretter må du inn til kontroll hvert 2. år for personbiler og hvert år for lastebiler.  Når et verksted tar eu kontroll på kjøretøyet ditt ser de etter feil fra en offisiell liste. Viser testen feil blir dette notert i kontrollseddelen som du får utdelt etter endt kontroll. Der noteres det enten ingen feil, 1`er-, 2`er- og 3`er-feil bak kontrollpunktet på lista.

·         1`er feil er ikke til hinder for at bilen blir godkjent, men det anbefales at disse rettes opp i etterkant.

·         2`er feil hindrer at bilen blir godkjent, men du får lov å kjøre bilen frem til fristen for kontroll.

·         3`er feil gjør at du ikke får lov å bruke bilen frem til feilen(e) er rettet og bilen er godkjent.

 

Frem til 1. januar 2019 var det ca 30 punkter på lista. Nå er det ca 100 punkter. Noe som også er grunnen til at prisene generelt for eu kontroll har gått litt opp blant verkstedene. 


Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.

Godta